נוסעים כאן

כל סוגי התחבורה בישראל

תביעות ביטוח רכב: המדריך המלא לנהג

יש דברים שידועים לכל נהג, והם שביטוח חובה לעשות ושברגע האמת חברת הביטוח תנסה להציף קשיים. אז אלו ביטוחים קיימים, מתי כדאי לעשות "ביטוחי אקסטרה", מתי רצוי להפעיל את הביטוח (ומתי אין זה כדאי) ומה עושים כאשר בוחרים להפעיל את הביטוח אך ניצבים מול מכשולים? ריכזנו עבורכם מידע חשוב בנושא. תחזיקו חזק – יוצאים לדרך!

מניפולציות – כלי העזר של חברות הביטוח

ביטוח מקיף מאוד נפוץ. אנשים מבינים שעדיף להוציא כמה מאות שקלים מדי שנה ובתמורה להיות רגועים. טוב לדעת שאם הרכב ניזוק (או גרוע מכך), יש ביטוח מתאים שיישא בעלויות. עם זאת, חברות הביטוח לא ממהרות לשלם, ואף לא פעם מנצלות את חוסר ההבנה של המבוטח, ואת העובדה שהן מצוידות בעורכי דין שבקיאים בשלל מונחים מקצועיים ודרכים יצירתיות לערוך מניפולציות. כך למשל חברת הביטוח עשויה להדוף תביעה בגין אי שימוש באזעקה, חנייה במקום מסוים וכדומה. מכאן ממש כפי שחשוב לדעת שביטוח חובה הוא בגדר חובה, כך גם חשוב לדעת שהדיפת תביעה מטעם חברת הביטוח היא רק נקודת ההתחלה. הרבה פעמים אם פונים לעו"ד שבקיא בתחום הנזיקין, זוכים לגרום לחברת הביטוח לשלם כל אגורה. לרשותכם מאמר מפורט בנושא שייתן הרבה מידע, הנחוץ לכל נהג שרוצה לדעת על הנושא.

תאונת פגע וברח? עדיין יש את מי לתבוע!

על מנת ליישר קו, נציין שקיים ביטוח חובה, ביטוח צד ג' (עבור נזקים שנוגעים לצד שלישי ולנזקי רכוש) וביטוח מקיף שכולל את ביטוח צד ג' ובין היתר נזקי רכב. פה ראוי לדעת שניתן לשחק עם הביטוחים המוצעים, כלומר לרכוש כל ביטוח במקום אחר, אם כי לרוב אין זה כלכלי. עוד חשוב לדעת שהפעלה של ביטוח חובה נחשבת נוחה, ואף מעבר לכך. למה הכוונה? גם אם מדובר בתאונת "פגע וברח" בה אין את מי לתבוע, עדיין ניתן לתבוע את החברה הממשלתית "קרנית" (מאגדת את כל חברות הביטוח). מה עוד? ביטוח חובה הוא אחיד, ועל כן אם מציעים לכם ביטוח חובה יותר מקיף בתמורה למחיר יותר גבוה, תעשו פרסה – עובדים עליכם!

תביעות ביטוח רכב: המדריך המלא לנהג

באלו מקרים נכון להפעיל את הביטוח?

הרכב ניזוק ומתלבטים האם שווה להפעיל את הביטוח? יש להתחשב בשני הפרמטרים הבאים: תמחור הנזק ביחס לגובה ההשתתפות העצמית (אם גובה ההשתתפות העצמית גבוה מסכום הכיסוי אין בכך טעם) והשפעה ישירה על מחיר הפוליסה העתידי (מחיר הפוליסה מושפע ממקרים בהם בוחרים לתבוע את הפוליסה). הנקודה היא שמאבדים "הנחת היעדר תביעות", בהתאם לסטטוס שמתאפס מדי 3 שנים.

חשוב לדעת!

מקבלים החלטה שכן להגיש תביעה? עשו זאת בהקדם הניתן, וזאת כדי הימנע ממצב בו חברת הביטוח תפסוק בשלילה בהתאם לסעיף ההתיישנות. עוד ראוי לדעת שחברת הביטוח מחויבת לשלם על הנזק שנגרם לרכב בתוך כ30 יום, מרגע הגשת התביעה. מה עושים אם התביעה לא הגיעה להכרעה? אותם 30 יום ייספרו מרגע קבלת ההחלטה, עובדה שמבהירה עד כמה ליווי מקצועי חשוב.

כך מגישים תביעה!

באופן כללי על מנת להגיש תביעה, יש לציין את נסיבות האירוע, את זהות הנהג ולהשיג את הפרטים של סך הנהגים המעורבים, כאשר תיעוד צילומי של הזירה ושל הנזק ההיקפי גם כן הכרחי. כמו כן, עבור מקרים יותר פרטניים, יש למלא טפסים ייעודיים, למשל במקרה של גניבת רכב. פעלתם לפי כל הנהלים ועדיין נאלצים להתמודד מול סירוב לא הגיוני? אל תגידו שזה לא היה צפוי, אך גם אל תשלימו עם כך. זה הזמן לקבל תמיכה של יועץ מקצועי, במיוחד אם על הפרק עומדים סכומים משמעותיים.

נגישות